Informacja prasowa

Oświadczenie prasowe odnośnie projektu „Wizerunek polskiego biznesu 2014”.

W związku z napływającymi do nas niepokojącymi informacjami oświadczamy, że Fundacja Godła Promocyjnego „Teraz Polska” oraz portal Link to Poland nie wspierają projektu „Wizerunek polskiego biznesu 2014”.

Na początku maja na naszym portalu oraz na stronie Fundacji Godła Promocyjnego „Teraz Polska” pojawiła się informacja o projekcie „Wizerunek polskiego biznesu 2014”, który miał promować najlepsze i najbardziej innowacyjne polskie firmy w Nowym Jorku.

W związku z napływającymi do nas niepokojącymi informacjami oświadczamy, że Fundacja Godła Promocyjnego „Teraz Polska”oraz portal Link to Poland nie wspierają tego projektu.

Pomysłodawca i koordynator projektu „Wizerunek polskiego biznesu 2014” Zurab Kocziaszwili, prowadzący swój projekt za pośrednictwem spółki PZ Capital, próbując uwiarygodnić swoje przesięwzięcie wykorzystał marki i  logotypy znanych polskich firm i instytucji, bez ich zgody lub wprowadzając je w błąd.

W związku z zaistniałą sytuacją informujemy, że nie wyrażamy zgody na wykorzystywanie naszych logotypów oraz nazwy Fundacji Godła Promocyjnego „Teraz Polska” i portalu Link to Poland na jakichkolwiek stronach internetowych projektu „Wizerunek polskiego biznesu 2014”, profilach na FB, czy też materiałach drukowanych.

Poleć innym